Loading…
Ultrazvučna kada 6L DD

Ultrazvučna kada 6L DD

Ultrazvučna kada 6L DD je namenjena profesionalnoj upotrebi. Poseduje digitalni tajmer sa regulacijom trajanja rada do 30 minuta, grejač i termostat sa regulacijom temperature tečnosti do 90º C. Unutrašnja zapremina uređaja je 5,5 litara. Aparat odlikuje savremen dizajn te se lako uklapa u svaki ambijent. Pogodan za kućnu i profesionalnu primenu. Ovaj model dostupan je u crnoj, crvenoj i beloj boji.

Ultrazvučna kada 6L DD pogodna je za ultrazvučno pranje – čiščenje kako manjih predmeta (nakita, manjih stomatoloških instrumenata, novčića, benzinskih dizni, karburatora trimera, kosačica i skutera, regulatora pritiska common rail diesel sistema i dr) tako i većih predmeta kao što su: EGR vetili, tela i ulošci dizni common rail diesel sistema, delova pumpi visokog pritiska, benzinskih TSI, GDI, FSI dizni – injectora, karburatora automobila, jednogrlih karburatora motocikala, PCB pločica i mnogih drugih predmeta koji po dimenzijama mogu stati u rezervoar ultrazvučne kade.

Ultrazvučna kadica 6L DD namenjena je i za homogenizaciju rastvora u laboratorijama i prilikom mnogih drugih procesa gde se zahteva detaljno ultrazvučno čišćenje površine predmeta ili ultrazvučno pranje. Zahvaljujući svojim idealnim proporcijama rezervoara i snažnom ultrazvučnom generatoru, spada u red vrlo ekonomičnih ultrazvučnih kada, jer se prilikom njene primene koristi mala količina deterdženata za ultrazvučno pranje od (150 do 250ml).
Dubina rezervoara ove ultrazvučne kade iznosi 200mm što pruža mogućnost pranja i većih predmeta.

Ova ultrazvučna kada opremljena je grejačem sa podesivim termostatom. Grejanjem rastvora skraćuje se vreme degazacije rastvora deterdženata za ultrazvučno pranje u samoj ultrazvučnoj kadici. Pre procesa degazacije, u samom rastvoru nalaze se molekuli vazduha koji znatno utiču na prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kade. Nedegazirana tečnost može prigušiti – smanjiti prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kadice i za 50%. Najbolje dejstvo naših koncentrovanih deterdženata za ultrazvučne kade se postiže na temperaturama do 45 stepeni.

Ultrazvučnu kadu 6L DD odlikuje i velika efektivna snaga ultrazvuka koja je proračunata u skladu sa zapreminom rezovoara ultrazvučne kadice. Snažni ultrazvučni generator i piezo pretvarači obezbeđuju ravnomerno prostiranje i potrebnu gustinu ultrazvučnih talasa koji prilikom ultrazvučnog pranja detaljno čiste sve površine predmeta. Snaga ultrazvučne kade direktno utiče na brzinu pranja, te se na ovaj način i štede predviđeni resursi uređaj, koji uz pravilnu upotrebu iznose od 2500 do 3000 radnih sati.

U zavisnosti od stanja zaprljanosti predmeta, procenjeno vreme procesa ultrazvučnog pranja sa ovom ultrazvučnom kadom iznosi iznosi od 15 do 20 minuta.

Preporučeni deterdženti za za ultrazvučne kade i ultrazvučne kadice su:

INcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje dizni.
DURcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje delova motora sa unutrašnjim sagorevanjem.
GScleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje nakita od zlata, srebra. . .
DPFcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje DPF filtera
PCBcleaner– Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje PCB štampanih pločica
CALcleaner-Koncentrovano tečno sredstvo za uklanjanje vodenog kamenca (kalcijum karbonata) ultrazvučnim pranjem.

Ultrazvučna frekvencija40 KHz
Materijal rezervoaraNerđajući čelik Cr-Ni 18/10
Tajmer1 - 30 minuta sa automatskim isključivanjem
Zapremina rezervoara5,5L
Ukupna snaga600W
Snaga ultrazvučnog generatora360W
Snaga grejača240W
Regulacija grejanjaPodesiva do 90ºC sa automatskim isključivanjem
Optimalna temperatura tečnosti40 ºC
Unutrašnje dimenzije240mm × 134mm × 200mm (D × Š × V)
Spoljašnje dimenzije250mm × 147mm × 320mm (D × Š × V)
NamenaProfesionalna upotreba
Garancija12 meseci
 pozovi
Nazad