Loading…
Ultrazvučna kada 28L

Ultrazvučna kada 28L

Ultrazvučna kada 28L je namenjena profesionalnoj upotrebi. Poseduje digitalni tajmer sa regulacijom trajanja rada do 30 minuta, grejač i termostat sa regulacijom temperature tečnosti do 90º C. Unutrašnja zapremina je 28 litara. Aparat odlikuje savremen dizajn te se lako uklapa u svaki ambijent. Ovaj model je dostupan u crnoj I beloj boji. Po posebnom zahtevu kupca može se izraditi i u drugoj-željenoj boji.

Ultrazvučna kada 28L
pogodna je za ultrazvučno pranje, odnosno, ultrazvučno čiščenje većih predmeta kao što su: EGR vetili,kućišta i delova pumpi visokog pritiska, klipova motora automobila, isprarivača plinskih uređaja, karburatora automobila, četvorogrlih karburatora motocikala, PCB pločica i mnogih drugih predmeta koji po dimenzijama mogu stati u rezervoar ultrazvučne kadice.

Ultrazvučna kada 28L namenjena je i za homogenizaciju rastvora u laboratorijama i prilikom mnogih drugih procesa gde se zahteva detaljno ultrazvučno čišćenje površine predmeta ili ultrazvučno pranje. Zahvaljujući svojim idealnim proporcijama rezervoara i snažnom ultrazvučnom generatoru, spada u red vrlo ekonomičnih ultrazvučnih kada, jer se prilikom njene primene koristi mala količina deterdženata za ultrazvučno pranje.

Dubina rezervoara ove ultrazvučne kade iznosi 200 mm što pruža mogućnost pranja i većih predmeta. Ova ultrazvučna kada opremljena je grejačem sa podesivim termostatom i ventilom za ispuštanje tečnosti iz rezervoara. Grejanjem rastvora skraćuje se vreme degazacije rastvora deterdženata za ultrazvučno pranje u samoj ultrazvučnoj kadici. Pre procesa degazacije, u samom rastvoru nalaze se molekuli vazduha koji znatno utiču na prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kade. Nedegazirana tečnost može prigušiti – smanjiti prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kadice i za 50%. Najbolje dejstvo naših koncentrovanih deterdženata za ultrazvučno pranje se postiže na temperaturama do 45 stepeni.

Ultrazvučnu kadu 28L odlikuje i velika efektivna snaga ultrazvuka koja je proračunata u skladu sa zapreminom rezovoara ultrazvučne kadice. Snažni ultrazvučni generator i piezo pretvarači obezbeđuju ravnomerno prostiranje i potrebnu gustinu ultrazvučnih talasa koji prilikom ultrazvučnog pranja detaljno čiste sve površine predmeta. Snaga ultrazvučne kadice direktno utiče na brzinu pranja, te se na ovaj način i štede predviđeni resursi ultrazvučne kade, koji uz pravilnu upotrebu iznose od 2500 do 3000 radnih sati.

U zavisnosti od stanja zaprljanosti predmeta, procenjeno vreme procesa ultrazvučnog pranja sa ovom ultrazvučnom kadom iznosi iznosi od 15 do 20 minuta.

Preporučeni deterdženti za ultrazvučne kade i ultrazvučne kadice su:

INcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje dizni.
DURcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje delova motora sa unutrašnjim sagorevanjem.
GScleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje nakita od zlata, srebra I dr.
DPFcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje DPF filtera.
PCBcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje PCB štampanih pločica.
CALcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za uklanjanje vodenog kamenca (kalcijum karbonata) ultrazvučnim pranjem.

Ultrazvučna frekvencija40 KHz
Materijal rezervoaraNerđajući čelik Cr-Ni 18/10
Tajmer1 - 30 minuta sa automatskim isključivanjem
Zapremina rezervoara28L
Ventil za ispuštanje tečnosti iz rezervoaraDA, sa priključkom za crevo
Ukupna snaga2240W
Snaga ultrazvučnog generatora1440W
Snaga grejača800W
Regulacija grejanjaPodesiva do 90ºC sa automatskim isključivanjem
Optimalna temperatura tečnosti40 ºC
Unutrašnje dimenzije500m x 300mm x 200mm (D x Š x V)
Spoljašnje dimenzije505mm x 305mm x 350mm (D x V x Š)
NamenaProfesionalna upotreba
Garancija12 meseci
 pozovi
Nazad