Polisa zaštite privatnosti

Ova Polisa opisuje informacije i praksu u zaštiti privatnosti koja se primenjuje na veb internet stranici (www.instrumentimb.rs), ili na svim drugim lokacijama, prilikama i dešavanjima na kojima se prikupljaju informacije od strane Instrumenti MB doo, POSREDSTVOM POŠTE ILI PREKO INTERNETA, u daljem tekstu Kompanija, ili u njeno ime.
Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Kompanije, odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti
Kada nam prosledite svoje lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi.
Primenljivost ove Polise ne važi na veb stranicama van domena www.instrumentimb.rs.
Kompanija se zalaže za čuvanje principa privatnosti u sakupljanju, korišćenju i zaštiti korisničkih informacija. Kompanija se obavezuje da će odgovorno upravljati informacijama Korisnika. Kompanija veliku pažnju usmerava na čuvanje ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.

Onlajn Shop

Korisnik je u obavezi da obezbedi nesmetani prijem e-pošte, kako se ne bi desilo da greškom svog anti-spam filtera, ili internet/mail provajdera, ili neke druge tehničke karakteristike koju je Korisnik namerno ili nenamerno podesio, ne dobije potvrdu svoje porudžbine, detalje porudžbine, ili ostale informacije bitne za realizaciju porudžbine. Kompanija za ovakav propust ne može biti odgovorna.
Korisnik je dužan da redovno proverava adresu svoje e-pošte koja je uneta prilikom porudžbine.
Kompanija neće prihvatati, niti realizovati zahteve u slučaju kada je zahtev primljen sa adrese e-pošte koja nije navedena u korisničkom nalogu ili nalogu za plaćanje korisnika i nije dužna da pruži bilo kakvu podršku u slučaju obraćanja korisničkom servisu sa adrese e-pošte koja nije prethodno prijavljena i navedena u korisničkom nalogu ili nalogu ga plaćanje. Takođe, korisnik je dužan da prilikom slanja porudžbenice dostavi i svoj lični kontak broj telefona na kom je dostupan.
Prodavnica ne može biti odgovorna ukoliko Korisnik iz prethodno navedenih razloga ne primi obaveštenje i detalje o svojoj porudžbini.

Prikupljanje podataka

Prikupljanje informacija se može desiti u sledećim slučajevima:
– kontakt informacije (ime, prezime, poštanska adresa i adresa e-pošte, broj telefona itd.)
– informacije za isporuku (kreditne kartice, adresa/adrese za isporuku)
– informacije ličnog izbora (lista željenih proizvoda, dodavanje komentara o ponuđenim proizvodima itd.).

Korišćenje informacija

– popunjavanje formi u zahtevima za realizovanje porudžbina;
– prilikom vršenja provere porudžbina;
– pri dostavi, u smislu da će Vaši lični podaci biti prosleđeni kurirskoj službi koja vrši dostavu;
– obezbeđivanje i pružanje korisničkih servisa;
– organizacija i administracija nagradnih igara, poklona, anketa i istraživanja;
– ponuda novih proizvoda i servisa, ukoliko se prijavite za ovaj servis;
– poboljšanje efektivnosti naše internet stranice, marketinških aktivnosti, servisa i ponude;
– prilikom vođenja istorije kupovine;
– prilikom vršenja interne statističke analize prodaje;
– obavljanje drugih poslovnih aktivnosti.

Anti spam politika

Kompanija ne prodaje i ne iznajmljuje vaše lične podatke trećim licima. Kompanija se obavezuje da Vaše lične podatke neće davati trećim licima, osim sudu ili drugim nadležnim organima uprave, a na osnovu odgovarajućih sudskih, odnosno upravnih akata i zakona Republike Srbije
Korišćenje Internet kolačića (Cookies)
Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Naše Web stranice i e-mail poruke koriste Internet kolačiće kako bi maksimalno personalizovali proceduru kupovine na našim Web stranicama. Kolačić simulira neprekidnu konekciju. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije.
Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.
Naš Web server automatski sakuplja informacije kao što su adresa (URL) Web stranice sa koje ste došli, koje stranice ste posetili na našoj Internet prezentaciji, koji Web čitač koristite za pregled naših Web stranica i ostale statističke podatke koji nam pomažu da shvatimo i razumemo kako posetioci koriste naše Web stranice.

Sakupljanje informacija od dece

Kompanija neće svesno ili namerno sakupljati lične podatke od dece putem Interneta, koja su mlađa od 16 godina. Zalažemo se za zaštitu prava dece!
Ukoliko želite da povučete saglasnost za obradu podataka, molimo da nam
uputite zahtev na sledeću email adresu: office@instrumentimb.rs .

Kontakt

Ukoliko imate pitanja ili pritužbe koje se tiču privatnosti i sigurnosti Vaših podataka, ili ukoliko imate saznanja ili sumnju o narušavanju privatnosti ili sigurnosti, molimo Vas da nas kontaktirate na neki od sledećih načina:

1. Pozovite nas na 011/4-12-13-14
2. Pošaljite e-mail na: office@instrumentimb.rs