Ultrazvučna kada 1,5l SH

Ultrazvučna kada 1,5l SH

Ultrazvučna kada 1,5l SH

Ultrazvučna kada 1.5L SH je namenjena profesionalnoj upotrebi i opremljena je grejačem i termostatom sa regulacijom do 90º C. Unutrašnja zapremina uređaja je 1,5 litara. Aparat odlikuje savremen dizajn te se lako uklapa u svaki ambijent. Ovaj model dostupan je u crnoj, crvenoj i beloj boji.

Ultrazvučna kada 1,5L SH pogodna je za ultrazvučno pranje – čiščenje manjih predmeta (nakita, manjih stomatoloških instrumenata, novčića, benzinskih dizni, karburatora trimera, kosačica i skutera, za homogenizaciju rastvora u laboratorijama i prilikom mnogih drugih procesa gde se zahteva detaljno ultrazvučno čišćenje površine predmeta ili ultrazvučno pranje. Zahvaljujući svojim idealnim proporcijama rezervoara, malim dimenzijama i snažnom ultrazvučnom generatoru, spada u red vrlo ekonomičnih ultrazvučnih kada, jer se prilikom njene primene koristi mala količina deterdženata za ultrazvučno pranje od (50 do 100ml).

Ova ultrazvučna kada opremljena je grejačem sa podesivim termostatom. Grejanjem rastvora skraćuje se vreme degazacije rastvora deterdženata za ultrazvučno pranje u samoj ultrazvučnoj kadici. Pre procesa degazacije, u samom rastvoru nalaze se molekuli vazduha koji znatno utiču na prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kade. Nedegazirana tečnost može prigušiti – smanjiti prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kadice i za 50%. Najbolje dejstvo naših koncentrovanih deterdženata za ultrazvučne kade i ultrazvučne kadice se postiže na temperaturama do 45 stepeni.

Ovaj uređaj odlikuje i velika efektivna snaga ultrazvuka koja je proračunata u skladu sa zapreminom rezovoara ultrazvučne kadice. Snažni ultrazvučni generator i piezo pretvarači obezbeđuju ravnomerno prostiranje i potrebnu gustinu ultrazvučnih talasa koji prilikom ultrazvučnog pranja detaljno čiste sve površine predmeta. Snaga ultrazvučne kadice direktno utiče na brzinu pranja, te se na ovaj način i štede predviđeni resursi uređaj, koji uz pravilnu upotrebu iznose od 2500 do 3000 radnih sati.

U zavisnosti od stanja zaprljanosti predmeta, procenjeno vreme procesa ultrazvučnog pranja sa ovom ultrazvučnom kadicom iznosi iznosi od 15 do 20 minuta.

Preporučena deterdženti za ultrazvučne kade i ultrazvučne kadice su:

INcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje dizni.
DURcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje delova motora sa unutrašnjim sagorevanjem.
GScleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje nakita od zlata, srebra. . .
DPFcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje DPF filtera
PCBcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje PCB štampanih pločica i
CALcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za uklanjanje vodenog kamenca (kalcijum karbonata) ultrazvučnim pranjem.

Ultrazvučna frekvencija40 KHz
Materijal rezervoaraNerđajući čelik Cr-Ni 18/10
Preporučeno vreme radaNeprekidno — do 30 minuta
Zapremina rezervoara1,66L
Ukupna snaga270W
Snaga ultrazvučnog generatora120W
Snaga grejača150W
Regulacija grejanjaPodesiva do 90ºC sa automatskim isključivanjem
Optimalna temperatura tečnosti40 ºC
Unutrašnje dimenzije151mm × 137mm × 100mm (D × Š × V)
Spoljašnje dimenzije161mm × 147mm × 270mm (D × Š × V)
NamenaProfesionalna upotreba
Garancija12 meseci
Both comments and trackbacks are currently closed.