Loading…
Ultrazvučna kada 12L H

Ultrazvučna kada 12L H

Ultrazvučna kada 12L H je namenjena profesionalnoj upotrebi. Poseduje digitalni tajmer sa regulacijom trajanja rada do 30 minuta, grejač i termostat sa regulacijom temperature tečnosti do 90º C. Unutrašnja zapremina je 12 litara. Aparat odlikuje savremen dizajn te se lako uklapa u svaki ambijent. Ovaj model dostupan je isključivo u crnoj boji. Po posebnom zahtevu kupca može se izrdaiti u željenoj boji.

Ultrazvučna kadica 12L H pogodna je za ultrazvučno pranje, odnosno, ultrazvučno čiščenje kako manjih predmeta (nakita, manjih stomatoloških instrumenata, novčića, benzinskih dizni, karburatora trimera, kosačica i skutera, regulatora pritiska common rail diesel sistema i dr) tako i većih predmeta kao što su: EGR vetili, tela i ulošci dizni common rail diesel sistema, delova pumpi visokog pritiska, EGR ventila, benzinskih TSI, GDI, FSI dizni – injectora, karburatora automobila, jednogrlih karburatora motocikala, PCB pločica i mnogih drugih predmeta koji po dimenzijama mogu stati u rezervoar ultrazvučne kadice.

Ultrazvučna kada 12L H namenjena je i za homogenizaciju rastvora u laboratorijama i prilikom mnogih drugih procesa gde se zahteva detaljno ultrazvučno čišćenje površine predmeta ili ultrazvučno pranje. Zahvaljujući svojim idealnim proporcijama rezervoara i snažnom ultrazvučnom generatoru, spada u red vrlo ekonomičnih ultrazvučnih kada, jer se prilikom njene primene koristi mala količina deterdženata za ultrazvučno pranje od (250 do 350ml).

Dubina rezervoara ove ultrazvučne kadice iznosi 200mm što pruža mogućnost pranja i većih predmeta. Ova ultrazvučna kadica opremljena je grejačem sa podesivim termostatom. Grejanjem rastvora skraćuje se vreme degazacije rastvora deterdženata za ultrazvučno pranje u samoj ultrazvučnoj kadici. Pre procesa degazacije, u samom rastvoru nalaze se molekuli vazduha koji znatno utiču na prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kade. Nedegazirana tečnost može prigušiti – smanjiti prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kadice i za 50%. Najbolje dejstvo naših koncentrovanih deterdženata za ultrazvučno pranje se postiže na temperaturama do 45 stepeni.

Ultrazvučnu kadu 12L H odlikuje i velika efektivna snaga ultrazvuka koja je proračunata u skladu sa zapreminom rezovoara ultrazvučne kade. Snažni ultrazvučni generator i piezo pretvarači obezbeđuju ravnomerno prostiranje i potrebnu gustinu ultrazvučnih talasa koji prilikom ultrazvučnog pranja detaljno čiste sve površine predmeta. Snaga ultrazvučne kadice direktno utiče na brzinu pranja, te se na ovaj način i štede predviđeni resursi ultrazvučne kade, koji uz pravilnu upotrebu iznose od 2500 do 3000 radnih sati.

U zavisnosti od stanja zaprljanosti predmeta, procenjeno vreme procesa ultrazvučnog pranja sa ovom ultrazvučnom kadom iznosi iznosi od 15 do 20 minuta.

Preporučeni deterdženti za ultrazvučne kade i ultrazvučne kadice su:

INcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje dizni.
DURcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje delova motora sa unutrašnjim sagorevanjem.
GScleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje nakita od zlata, srebra I dr.
DPFcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje DPF filtera.
PCBcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje PCB štampanih pločica.
CALcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za uklanjanje vodenog kamenca (kalcijum karbonata) ultrazvučnim pranjem.

Ultrazvučna frekvencija40 KHz
Materijal rezervoaraNerđajući čelik Cr-Ni 18/10
Tajmer1 - 30 minuta sa automatskim isključivanjem
Zapremina rezervoara12L
Ventil za ispuštanje tečnosti iz rezervoaraDA, sa priključkom za crevo
Ukupna snaga1320W
Snaga ultrazvučnog generatora720W
Snaga grejača600W
Regulacija grejanjaPodesiva do 90ºC sa automatskim isključivanjem
Optimalna temperatura tečnosti40 ºC
Unutrašnje dimenzije300mm × 240mm × 200mm (D × Š × V)
Spoljašnje dimenzije310mm × 161mm × 350mm (D × Š × V)
NamenaProfesionalna upotreba
Garancija12 meseci
 pozovi
Nazad