Loading…
Ultrazvučna kada 18L

Ultrazvučna kada 18L

Ultrazvučna kada 18L je namenjena profesionalnoj upotrebi. Poseduje digitalni tajmer sa regulacijom trajanja rada do 30 minuta, grejač i termostat sa regulacijom temperature tečnosti do 90º C. Unutrašnja zapremina je 17,8 litara. Aparat odlikuje savremen dizajn te se lako uklapa u svaki ambijent. Ovaj model je dostupan u crnoj i beloj boji. Po posebnom zahtevu kupca može se izraditi i u drugoj-željenoj boji.

Ultrazvučna kada 18L pogodna je za ultrazvučno pranje, odnosno, ultrazvučno čiščenje većih predmeta kao što su: EGR vetili, tela i ulošci dizni common rail diesel sistema, kućišta i delova pumpi visokog pritiska, klipova motora automobila, isprarivača plinskih uređaja, benzinskih TSI, GDI, FSI dizni – injectora, karburatora automobila, četvorogrlih karburatora motocikala, PCB pločica i mnogih drugih predmeta koji po dimenzijama mogu stati u rezervoar ultrazvučne kadice.

Ultrazvučna kada 18L namenjena je i za homogenizaciju rastvora u laboratorijama i prilikom mnogih drugih procesa gde se zahteva detaljno ultrazvučno čišćenje površine predmeta ili ultrazvučno pranje. Zahvaljujući svojim idealnim proporcijama rezervoara i snažnom ultrazvučnom generatoru, spada u red vrlo ekonomičnih ultrazvučnih kada, jer se prilikom njene primene koristi mala količina deterdženata za ultrazvučno pranje.

Dubina rezervoara ove ultrazvučne kadice iznosi 200mm što pruža mogućnost pranja i većih predmeta. Ova ultrazvučna kada opremljena je grejačem sa podesivim termostatom. Grejanjem rastvora skraćuje se vreme degazacije rastvora deterdženata za ultrazvučno pranje u samoj ultrazvučnoj kadici. Pre procesa degazacije, u samom rastvoru nalaze se molekuli vazduha koji znatno utiču na prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kade. Nedegazirana tečnost može prigušiti – smanjiti prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kadice i za 50%. Najbolje dejstvo naših koncentrovanih deterdženata za ultrazvučno pranje se postiže na temperaturama do 45 stepeni.

Ultrazvučnu kadu 18L odlikuje i velika efektivna snaga ultrazvuka koja je proračunata u skladu sa zapreminom rezovoara ultrazvučne kade. Snažni ultrazvučni generator i piezo pretvarači obezbeđuju ravnomerno prostiranje i potrebnu gustinu ultrazvučnih talasa koji prilikom ultrazvučnog pranja detaljno čiste sve površine predmeta. Snaga ultrazvučne kadice direktno utiče na brzinu pranja, te se na ovaj način i štede predviđeni resursi ultrazvučne kade, koji uz pravilnu upotrebu iznose od 2500 do 3000 radnih sati.

U zavisnosti od stanja zaprljanosti predmeta, procenjeno vreme procesa ultrazvučnog pranja sa ovom ultrazvučnom kadom iznosi iznosi od 15 do 20 minuta.

Preporučeni deterdženti za ultrazvučne kade i ultrazvučne kadice su:

INcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje dizni.
DURcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje delova motora sa unutrašnjim sagorevanjem.
GScleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje nakita od zlata, srebra I dr.
DPFcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje DPF filtera.
PCBcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje PCB štampanih pločica.
CALcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za uklanjanje vodenog kamenca (kalcijum karbonata) ultrazvučnim pranjem.

Ultrazvučna frekvencija40 KHz
Materijal rezervoaraNerđajući čelik Cr-Ni 18/10
Tajmer1 - 30 minuta sa automatskim isključivanjem
Zapremina rezervoara17,8L
Ventil za ispuštanje tečnosti iz rezervoaraDA, sa priključkom za crevo
Ukupna snaga1560W
Snaga ultrazvučnog generatora960W
Snaga grejača600W
Regulacija grejanjaPodesiva do 90ºC sa automatskim isključivanjem
Optimalna temperatura tečnosti40 ºC
Unutrašnje dimenzije329mm x 300mm x 200mm (D x Š x V)
Spoljašnje dimenzije335mm x 305mm x 350mm (D xŠ x V)
NamenaProfesionalna upotreba
Garancija12 meseci
 pozovi
Nazad