Loading…
Ultrazvučna kada 3L D

Ultrazvučna kada 3L D

Ultrazvučna kada 3L D je namenjena profesionalnoj upotrebi i opremljena je grejačem i termostatom sa regulacijom do 90º C. Unutrašnja zapremina uređaja je 2,7 litara. Aparat odlikuje savremen dizajn te se lako uklapa u svaki ambijent. Ovaj model dostupan je u crnoj, crvenoj i beloj boji.

Ultrazvučna kadica 3L D pogodna je za ultrazvučno pranje – čiščenje manjih predmeta (nakita, stomatoloških instrumenata, novčića, benzinskih dizni, karburatora trimera, kosačica i skutera, regulatora pritiska common rail diesel sistema, za homogenizaciju rastvora u laboratorijama i prilikom mnogih drugih procesa gde se zahteva detaljno ultrazvučno čišćenje površine predmeta ili ultrazvučno pranje. Zahvaljujući svojim idealnim proporcijama rezervoara, malim dimenzijama i snažnom ultrazvučnom generatoru, spada u red vrlo ekonomičnih ultrazvučnih kada, jer se prilikom njene primene koristi mala količina deterdženata za ultrazvučno pranje od (50 do 100ml).

Dužina rezervoara ove ultrazvučne kadice iznosi 240mm što pruža mogućnost pranja i većih predmeta. Ova ultrazvučna kadica opremljena je grejačem sa podesivim termostatom. Grejanjem rastvora skraćuje se vreme degazacije rastvora deterdženata za ultrazvučno pranje u samoj ultrazvučnoj kadici. Pre procesa degazacije, u samom rastvoru nalaze se molekuli vazduha koji znatno utiču na prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kade. Nedegazirana tečnost može prigušiti – smanjiti prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kadice i za 50%. Najbolje dejstvo naših koncentrovanih deterdženata za ultrazvučne kade postiže se na temperaturama do 45 stepeni.

Ova ultrazvučna kada ima veliku efektivnu snagu ultrazvuka koja je proračunata u skladu sa zapreminom rezovoara ultrazvučne kade. Snažni ultrazvučni generator i piezo pretvarači obezbeđuju ravnomerno prostiranje i potrebnu gustinu ultrazvučnih talasa koji prilikom ultrazvučnog pranja detaljno čiste sve površine predmeta. Snaga ultrazvučne kade direktno utiče na brzinu pranja, te se na ovaj način i štede predviđeni resursi uređaj, koji uz pravilnu upotrebu iznose od 2500 do 3000 radnih sati.

U zavisnosti od stanja zaprljanosti predmeta, procenjeno vreme procesa ultrazvučnog pranja sa ovom ultrazvučnom kadicom iznosi iznosi od 15 do 20 minuta.

Preporučena deterdženti za ultrazvučne kade i ultrazvučne kadice su:

INcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje dizni.
DURcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje delova motora sa unutrašnjim sagorevanjem.
GScleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje nakita od zlata, srebra. . .
DPFcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje DPF filtera
PCBcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje PCB štampanih pločica i
CALcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za uklanjanje vodenog kamenca (kalcijum karbonata) ultrazvučnim pranjem.

Ultrazvučna frekvencija40 KHz
Materijal rezervoaraNerđajući čelik Cr-Ni 18/10
Tajmer1 - 30 minuta sa automatskim isključivanjem
Zapremina rezervoara2,7L
Ukupna snaga340W
Snaga ultrazvučnog generatora240W
Snaga grejača100W
Regulacija grejanjaPodesiva do 90ºC sa automatskim isključivanjem
Optimalna temperatura tečnosti40 ºC
Unutrašnje dimenzije240mm × 137mm × 100mm (D × Š × V)
Spoljašnje dimenzije250mm × 147mm × 240mm (D × Š × V)
NamenaProfesionalna upotreba
Garancija12 meseci
 pozovi
Nazad