Loading…
Ultrazvučna kada 4L DD

Ultrazvučna kada 4L DD

Ultrazvučna kada 4L DD je namenjena profesionalnoj upotrebi. Poseduje digitalni tajmer sa regulacijom trajanja rada do 30 minuta, grejač i termostat sa regulacijom temperature tečnosti do 90º C. Unutrašnja zapremina uređaja je 4 litra. Aparat odlikuje savremen dizajn te se lako uklapa u svaki ambijent. Ovaj model dostupan je u crnoj, crvenoj i beloj boji.

Ultrazvučna kada 4L DD pogodna je za ultrazvučno pranje – čiščenje kako manjih predmeta (nakita, manjih stomatoloških instrumenata, novčića, benzinskih dizni, karburatora trimera, kosačica i skutera, regulatora pritiska common rail diesel sistema i dr) tako i većih predmeta kao što su: tela i ulošci dizni common rail diesel sistema, benzinskih TSI, GDI, FSI dizni – injectora, karburatora automobila, jednogrlih karburatora motocikala, PCB pločica i mnogih drugih predmeta koji po dimenzijama mogu stati u rezervoar ultrazvučne kadice.

Ultrazvučna kadica 4L DD namenjena je i za homogenizaciju rastvora u laboratorijama i prilikom mnogih drugih procesa gde se zahteva detaljno ultrazvučno čišćenje površine predmeta ili ultrazvučno pranje. Zahvaljujući svojim idealnim proporcijama rezervoara i snažnom ultrazvučnom generatoru, spada u red vrlo ekonomičnih ultrazvučnih kada, jer se prilikom njene primene koristi mala količina deterdženata za ultrazvučno pranje od (100 do 200ml).

Dubina rezervoara ove ultrazvučne kade iznosi 150mm što pruža mogućnost pranja i većih predmeta.

Ova ultrazvučna kada opremljena je grejačem sa podesivim termostatom. Grejanjem rastvora skraćuje se vreme degazacije rastvora deterdženata za ultrazvučno pranje u samoj ultrazvučnoj kadici. Pre procesa degazacije, u samom rastvoru nalaze se molekuli vazduha koji znatno utiču na prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kade. Nedegazirana tečnost može prigušiti – smanjiti prostiranje ultrazvučnih talasa ultrazvučne kadice i za 50%. Najbolje dejstvo naših koncentrovanih deterdženata za ultrazvučne kade se postiže na temperaturama do 45 stepeni.

Ultrazvučnu kad 4LDD odlikuje i velika efektivna snaga ultrazvuka koja je proračunata u skladu sa zapreminom rezovoara ultrazvučne kadice. Snažni ultrazvučni generator i piezo pretvarači obezbeđuju ravnomerno prostiranje i potrebnu gustinu ultrazvučnih talasa koji prilikom ultrazvučnog pranja detaljno čiste sve površine predmeta. Snaga ultrazvučne kadice direktno utiče na brzinu pranja, te se na ovaj način i štede predviđeni resursi uređaj, koji uz pravilnu upotrebu iznose od 2500 do 3000 radnih sati.

U zavisnosti od stanja zaprljanosti predmeta, procenjeno vreme procesa ultrazvučnog pranja sa ovom ultrazvučnom kadicom iznosi iznosi od 15 do 20 minuta.

Preporučeni deterdženti za ultrazvučne kade i ultrazvučne kadice su:

INcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje dizni.
DURcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje delova motora sa unutrašnjim sagorevanjem.
GScleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje nakita od zlata, srebra.
DPFcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje DPF filtera
PCBcleaner – Koncentrovano tečno sredstvo za ultrazvučno čišćenje PCB štampanih pločica.
CALcleaner-Koncentrovano tečno sredstvo za uklanjanje vodenog kamenca (kalcijum karbonata) ultrazvučnim pranjem.

Navedeni koncentrovani deterdženti su proizvod naše firme i razblažuju se destilovanom ili dejonizovanom vodom u razmeri od 1:10 do 1:15 u zavisnosti od stepana zaprljanosti delova kojima je potrebno ultrazvučno čišćenje.

Ultrazvučna frekvencija40 KHz
Materijal rezervoaraNerđajući čelik Cr-Ni 18/10
Tajmer1 - 30 minuta sa automatskim isključivanjem
Zapremina rezervoara4L
Ukupna snaga440W
Snaga ultrazvučnog generatora240W
Snaga grejača200W
Regulacija grejanjaPodesiva do 90ºC sa automatskim isključivanjem
Optimalna temperatura tečnosti40 ºC
Unutrašnje dimenzije240mm × 134mm × 150mm (D × Š × V)
Spoljašnje dimenzije250mm × 147mm × 320mm (D × Š × V)
NamenaProfesionalna upotreba
Garancija12 meseci
 pozovi
Nazad